Vyhľadávanie:

Výstavba odprášenia vysokých pecí finišuje

Výstavba odprášenia vysokých pecí finišuje

Mimoriadne teplo neovplyvňuje vysoké pracovné tempo na výstavbe zariadení na zvýšenie účinnosti odprášenia vysokej pece č. 3 a vysokej pece č. 2, ktorá v týchto dňoch vrcholí. Na stavenisku v blízkosti vysokopecného závodu sa denne pohybuje približne 140 ľudí. Stavbu má "pod palcom" hlavný manažér projektov pre prvovýrobu USSK František Pavlikovský, ktorý nám včera priblížil aktuálnu situáciu pri realizácii projektu.

"V uplynulých dňoch sme ukončili inštaláciu technológie na vysokej peci č. 3, individuálne skúšky a studené skúšky filtračnej stanice a príslušenstva. Dnes ráno bola filtračná stanica uvedená do komplexných teplých skúšok. Funguje na odsávané množstvá a filtruje vzdušninu z vysokej pece. Tieto skúšky potrvajú do kolaudácie, ktorá je naplánovaná na september tohto roku. Na odprášení vysokej pece č. 2 aj napriek úmorným teplotám pokračuje inštalácia technologických celkov, ako je montáž výstupného potrubia do ventilátora, technológie filtračnej stanice, kompresorov a rozvodov stlačeného vzduchu. Zároveň prebiehajú individuálne a studené skúšky. Koncom budúceho týždňa odstavíme pôvodný elektroodlučovač EO25, umiestnime nový látkový filter a začneme s komplexnými skúškami."

Výstavba zariadení, ktoré nám umožnia dosahovať limity tuhých znečisťujúcich látok v súlade s európskou smernicou o priemyselných emisiách, sa začala v septembri 2014. Na realizáciu projektu firma využíva vlastné zdroje i prostriedky eurofondov z operačného programu Životné prostredie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...