Vyhľadávanie:

Vytrvalci odštartovali súťaž

Vytrvalci odštartovali súťaž

Prvými pretekmi v Blažiciach odštartovali organizátori z Maratónskeho klubu Košice dlhodobú tohtoročnú súťaž - Východoslovenskú veľkú cenu vytrvalcov (VVCV). Podobne ako po iné roky, aj v roku 2009 je do súťaže zaradených 16 pretekov, z ktorých sa výsledky jednotlivcov budú hodnotiť v konečnom poradí súťaže. Účastníkom tohto podujatia sa stáva každý občan Slovenskej republiky, ktorý absolvuje aspoň jedny preteky zaradené do VVCV. Do hodnotenia však budú zaradení len tí bežci, ktorí absolvujú minimálne šesť zo šestnástich pretekov. O poradí pretekárov rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy v jednotlivých pretekoch. Do konečného poradia sa zaratúva hodnotenie maximálne šiestich pretekov, na ktorých dosiahol pretekár najviac bodov.

Tento súčet bodov sa mu môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky zaradené do Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov. Ocenení budú prví traja pretekári z každej vekovej kategórie dospelých. Súťažiť budú muži do 39 rokov (rok narodenia 1970 a neskôr), muži 40 - 49 roční (rok nar. 1969 - 1960), muži 50 - 59 roční (rok nar. 1959 - 1950), muži 60 a viacroční (rok nar. 1949 a skôr). Ženy do 44 rokov (rok nar. 1965 a neskôr), ženy 45 a viacročné (rok nar. 1964 a skôr).

V tomto roku vytrvalci zatiaľ absolvovali len preteky v Blažiciach, kde sa 1. marca konal Zimný beh Olšavskou dolinou na 16 kilometrov. V sobotu 21. marca sa v Košiciach na sídlisku Furča uskutočnili druhé preteky v rámci VVCV, a to Furčiansky maratón, Memoriál Štefana Semana. Ďalšie preteky sa uskutočnia v termínoch: 5. apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku, 19. apríla Budimírsky polmaratón, 1. mája Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 17. mája Kúpeľná trinástka v Bardejovských Kúpeľoch, 30. mája Gelnická desiatka, 20. júna polmaratón Košice - Seňa, 28. júna Dopravárska desiatka v Košiciach, 12. júla Malý štrbský maratón v Štrbe, 19. júla Bančanská 10-ka v obci Banské, 26. júla Laborecká dvanástka v Strážskom, 16. augusta Beh údolím Idy v Košiciach - Šaci, 6. septembra Dukelský beh mieru v Stropkove, 13. septembra Stropkovská dvadsiatka v Stropkove a 4. októbra Medzinárodný maratón mieru v Košiciach.

Ak by sa niektoré z plánovaných pretekov neuskutočnili, náhradnými pretekmi budú 9. augusta Sedliščanská 15-ka v obci Sedliská, 19. septembra Gemerský polmaratón v Rožňave a 25. októbra Žipovská 10-ka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...