Vyhľadávanie:

Z novej tribúny pozerali na majstrov

Z novej tribúny pozerali na majstrov

Na začiatku bol obrázok nadšencov zo združenia Enjoy the ride nakreslený rukou

Na začiatku bola predstava, ako by mala vyzerať nová tribúna pre divákov v cykloareáli Dirtpark na Drábovej ulici na sídlisku KVP v Košiciach. Tá sa zhmotnila do jednoduchých náčrtov, prepočtov a pár stranového projektu, s ktorým sa občianske združenie Enjoy the ride prihlásilo do 12. ročníka grantového programu U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región. Projekt bol jedným zo šiestich, ktoré získali v roku 2018 podporu našej spoločnosti. Okrem OZ Enjoy the ride to boli aj obce Podhradík a Nižná Myšľa, dve telovýchovné jednoty Akademik TU Košice a Partizán Rudník a občianske združenie Tvorivá dielňa. Všetky sme vám už predstavili v Oceli východu. 

Martin Boršč, ktorý stojí na čele OZ Enjoy the ride, hovoril o hodinách dobrovoľníckej práce nadšencov v cykloareáli aj pred zástupcami ďalších šiestich subjektov, ktoré získali podporu na rok 2019. „Mali sme predstavu, ako má tribúna vyzerať, no prvotné nadšenie vystriedala frustrácia, čo sme si to na seba ušili. Ale nemohli sme cúvnuť. Aby nedochádzalo k erózii svahu a zároveň voda zo svahu odtekala a nedržala sa v priestore pod tribúnou, pustili sme sa do poriadneho odvodnenia. Prvé viditeľné výsledky nám dodali energiu pokračovať a osadenie dreveného sedenia bola už malina. A potom super pocit, keď tribúna slúžila svojmu účelu,“ spomína Martin Boršč na práce v letných horúčavách. „Tribúna poslúžila počas konania Slovenského pohára vo freestyle BMX, ktorý sa historicky po prvýkrát konal v Košiciach a diváci si výkony špičkových jazdcov vychutnali z novej tribúny. V roku 2019 nás čaká výstavba jedinečnej U-rampy pre bicykle, skejtbordy a kolobežky. Chceme ešte viac skvalitniť podmienky jazdenia a prispieť k budovaniu väčšej freestylovej komunity.“

Kolektív mladých ľudí, rekreačných aj pretekárskych jazdcov, ktorí sa spojili v občianskom združenie Enjoy the ride, chce šíriť osvetu v oblasti športu, hlavne cyklistiky a vštepovať aj ďalším nadšencom dobré kultúrne, sociálne a predovšetkým športové hodnoty. Práve preto združenie na sídlisku KVP vytvorilo a stále skvalitňuje priestory, kde majú mladí ľudia možnosť rozvíjať sa a trénovať základné prvky cyklistických disciplín. „Myslíme si, že je to dobrá alternatíva, ako deťom a mladým vyplniť voľný čas, ako im upevniť fyzické a psychické zdravie, aby boli schopní reprezentovať región aj na celoslovenských podujatiach,“ dodáva Martin Boršč. Združenie spolupracuje aj s ďalšími subjektami a inštitúciami, pretože dlhodobé partnerstvá mu pomáhajú úspešne plniť ciele - rozvoj regiónu i propagáciu športu.   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...