Vyhľadávanie:

Za Gabrielou Gablerovou

Za Gabrielou Gablerovou

V závere roka zastihla veľkú rodinu rekreačných športovcov, ale aj dlhoročných zamestnancov našich železiarní smutná správa. Dňa 26. decembra 2005 nás vo veku 56 rokov náhle opustila bývalá pracovníčka odboru Servis ľudských zdrojov Gabriela Gablerová. Mnohí sme ju od roku 1968, kedy nastúpila pracovať do VSŽ, poznali najmä ako vynikajúcu športovkyňu, aktívnu olympioničku.

Ešte od školských čias ju lákala ľahká atletika, neskôr holdovala volejbalu, kolkom, stolnému tenisu, turistike, v zime lyžovaniu a v rokoch 1972 - 1974 dosť netradične aj futbalu. Ten hrávala v celoslovenskej súťaži za Vyšné Opátske, neskôr za VSŽ. Najviac jej však k srdcu prirástol stolný tenis. V tomto športe sa štyrikrát stala majsterkou železiarní, bola reprezentantkou v Hutníckej lige, naposledy vlani získala na letnej olympiáde v kategórii žien nad 40 rokov striebro. Vynikala nesmiernou húževnatosťou a fair play hrou. Česť jej pamiatke!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...