Vyhľadávanie:

Za Jánom Vrancom

Za Jánom Vrancom

Neuveriteľná správa o skone nášho kolegu Jána Vranca prišla 10. augusta ako úder blesku. Odišiel náhle, príliš skoro, vo veku štyridsaťosem rokov. Všetci sme verili, že boj so zákernou chorobou vyhrá a vráti sa medzi nás. Ešte pred dvomi mesiacmi sršal optimizmom a nápadmi. Hovoril o budúcnosti, mal kopu pracovných i súkromných plánov. Chystal sa na tradičný Jánsky futbalový turnaj údržbárov, pri zrode ktorého pred rokom bol. Náhla hospitalizácia mu to však už nedovolila. Mrzelo ho, že nebude môcť prísť. Veľmi chcel byť medzi svojimi. Nádejal sa, že sa medzi kolegov o niekoľko týždňov vráti. Osud rozhodol inak. Vo štvrtok 12. augusta sme Jána Vranca sprevádzali spolu s najbližšími a priateľmi na jeho poslednej ceste v Dome smútku v Košiciach - Barci.

Inžinier Ján Vranec pôsobil v železiarňach 25 rokov. Rodák z Tornale získal vzdelanie na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach, kde v roku 1985 promoval v odbore silnoprúdová elektrotechnika. Vo firme začínal ako prevádzkový elektrikár a od roku 1990 zastával rôzne riadiace pracovné pozície. Od zmenového inžiniera, zástupcu vedúceho prevádzky, vedúceho prevádzky, zástupcu riaditeľa pre údržbu, riaditeľa divízneho závodu Studená valcovňa až po generálneho manažéra pre údržbu a generálneho manažéra pre podporu výroby.

Všetci sme obdivovali jeho pracovitosť a zanietenie pre nové veci. Prácou žil dvadsaťštyri hodín denne. Nepoznal slovo nie. Bol náročný. Na seba i na druhých. Na pohľad prísny a zdržanlivý, v skutočnosti milujúci manžel a otec, dnes 25 a 24 ročných synov. Takého ho poznali blízki spolupracovníci i priatelia.

Vždy keď sme sa stretli v nemocnici, hovorili sme o budúcnosti, spomína viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Tešil sa na návrat... Bol človekom, ktorý nepoznal únavu, nedbal na čas, bol vždy ochotný stáť na svojom pracovnom mieste. Budú nám chýbať jeho skúsenosti, pracovitosť a tvorivosť.

Pre mňa osobne bol Janko Vranec kolegom, ale nadovšetko priateľom, ktorý vyžaroval úžasnú energiu a nadšenie pre všetko, čo robil. Jeho myšlienky a životná energia boli pre mňa vždy inšpiráciou a niečím, čo sme na Jankovi všetci obdivovali. Naša spoločnosť v Jánovi Vrancovi stráca človeka, ktorý bol spoluzakladateľom nového myslenia, človeka, ktorý bol autorom mnohých nových smerov a programov, človeka, ktorý bol a bude vzorom pre mnohých z nás, človeka tých najvyšších ľudských hodnôt, vzácneho priateľa, povedal v rozlúčkovom prejave nad rakvou zosnulého viceprezident pre výrobu Patrick J. Mullarkey, ktorý sa s Jánom Vrancom rozlúčil v mene vedenia korporácie U. S. Steel.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...