Vyhľadávanie:

Začala sa Košická hudobná jar

Začala sa Košická hudobná jar

Otvárací koncert 50. Košickej hudobnej jari zaznel v Dome umenia vo štvrtok 28. apríla 2005. Poslucháčom, medzi ktorými boli i predstavitelia U. S. Steel Košice, ktorá je generálnym reklamným partnerom podujatia, sa predstavil orchester ŠFK s dirigentom Oliverom Dohnányim a sólistami - huslistom Daliborom Karvayom a mezzosopranistkou Alinou Gurinou.

Skvelý koncert otvoril sériu stretnutí s hudbou, ktoré zavŕši 27. mája záverečný koncert, na ktorom zaznie Mozartovo Requiem v podaní Slovenskej filharmónie, Slovenského filharmonického zboru a sólistov. Už pozajtra (6. mája) je na programe koncert k 60. výročiu ukončenia 2. svetovej vojny. Zaznie Klavírny koncert č. 1 Sergeja Prokofieva a Beethovenova Symfónia č. 1 Eroica. Účinkujú ŠFK pod taktovkou českého dirigenta Martina Turnovského. Na klavíri hrá Andrew von Oeyen. Na príprave podujatia sa podieľa Veľvyslanectvo USA v SR. V utorok 10. mája sa po prvý raz predstaví v Košiciach Miškovecký symfonický orchester.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...