Vyhľadávanie:

Začali sa Košické Vianoce 2005

Začali sa Košické Vianoce 2005

Už aj Košičania sa môžu od pondelka kochať každý deň vysvietenou Hlavnou ulicou, na ktorej dominuje dvadsaťdva metrov vysoký vianočný stromček. Tradičné Košické Vianoce, pripravované mestom Košice a spoločnosťou U. S. Steel Košice, odštartoval mikulášsky program, ktorý prilákal k pódiu pri súsoší Immaculata tisíce malých i veľkých zvedavcov.

Podvečer sa začal rozprávkovo - predstavením detského divadielka Maškrta. Na pódium potom vystúpili primátor mesta Zdenko Trebuľa a prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. Obidvaja vyjadrili potešenie zo stretnutia s Košičanmi a všetkým zaželali krásne a šťastné Vianoce. Spoločne so zaplnenou Hlavnou odpočítavali sekundy do zapálenia sviečok na majestátnom stromčeku. Pri slove svetlo sa na symbole najkrajších sviatkov roka rozžiarili stovky farebných žiaroviek. Zároveň sa v plnej kráse ukázala aj nová vianočná brána. A program pokračoval ďalej.

Vystúpili strýko Baltazár a deti, kúzelník Talostan, tanečná skupina Hviezdička, zaspieval víťaz tohtoročnej Talent Night Jozef Hruškoci a obľúbený spevák Lobo, očarila magická ohňová show skupiny Aramis. Medzi "civilmi" sa mihli v dlhých čiernych plášťoch a čarodejníckych klobúkoch s neodmysliteľnou kúzelnou paličkou a okrúhlymi okuliarmi kópie Harry Pottera. Podvečer sa totiž niesol v duchu aj tejto obľúbenej rozprávkovej postavy. Odmenou za zaujímavé masky boli sladké odmeny. Tešili sa z nich aj 10-ročný Miroslav Priščák a 9-ročný Roman Chudý. Ako prezradili, pri výrobe originálnych masiek im pomáhali aj rodičia. Ak by mali schopnosti Harry Pottera, vykúzlili by si skateboard, bazén a určite by vedeli lietať na metle...

Sny má aj piatak David Friňák, ktorý bol čoby oficiálny Harry Potter, sprievodcom detí v pomyselnej čarodejníckej škole. Chcel by mať odvahu hlavnej postavy diel spisovateľky Rowlingovej, študovať na konzervatóriu a byť hercom. Na pódium si pre výhru - discman, prišla i víťazka súťaže Ocele východu o najkrajší výkres s potterovskou tematikou Emília Čirčová, žiačka šiesteho ročníka ZŠ Bruselská v Košiciach. Na súťaž ju upozornila mama a keďže túžila po discmane, zapojila sa a vyšlo to. Rovnako ako celý predvčerajší podvečer. Pre organizátorov boli najkrajšou odmenou rozžiarené oči detí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...