Vyhľadávanie:

Začínajú sa konferencie ZO OZ METALURG

Začínajú sa konferencie ZO OZ METALURG

V Rade odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice je združených 12 základných organizácií (ZO) OZ METALURG a deväť pôsobí u iných zamestnávateľov. Nadchádzajúce týždne budú v OZ v znamení hodnotiacich konferencií týchto ZO. O priebehu ich rokovaní budeme na stránkach Ocele východu informovať.

Očakáva sa, že podobne ako v minulých rokoch, budú najčastejšou témou na konferenciách mzdy, no aj témy ako bezpečná práca, informovanosť, komunikácia, organizovanosť v odboroch. Šnúru rokovaní odštartovali v uplynulý pondelok, 4. februára, šačianski zdravotníci. Odborový predák Ján Stanecký na konferencii predložil 90 delegátom vyhodnotenie činnosti ZO, plnenie úloh a cieľov odborárov. Ocenil dobrú spoluprácu s vedením nemocnice, zamestnávateľ dbá o rozvoj zdravotníckeho zariadenia, plní aj záväzky vyplývajúce z kolektívnej zmluvy. Na tento rok sociálni partneri dohodli 12-percentný rast mzdových nákladov. Z takmer tisícky zamestnancov je približne 40 percent v odboroch. Zdravotníci sa ešte v roku 1997 pripojili k OZ METALURG. Tento krok stále hodnotia ako prospešný, predseda Stanecký zdôraznil význam záštity, formou OZ vo veľkej hutníckej fabrike. Na Slovensku chýbajú lekári, problém neobchádza ani Nemocnicu Košice-Šaca.

V diskusii odborári poukázali najmä na chýbajúcu kontinuitu odovzdávania vedomostí a skúseností starších lekárov mladším. Mladí lekári po skončení štúdií, či na začiatku kariéry odchádzajú najčastejšie do zahraničia. Nižšia členská základňa ovplyvňuje aj finančné aktivity ZO. Napriek tomu sa odborári snažia členom a ich rodinným príslušníkom spestriť prázdninové mesiace, zorganizovali zájazd k moru do Chorvátska, či jednodňové výlety na kúpaliská. V tomto roku, ak bude záujem, navštívia Paríž.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...