Vyhľadávanie:

Zarezávajú na suchu

Zarezávajú na suchu

Hokejisti HC Košice začali s prípravou na nový ročník extraligy

Bronzový tím z uplynulej hokejovej sezóny HC Košice sa v pondelok, 30. apríla, stretol na prvom tréningu v rámci letnej prípravy pred novým ročníkom extraligy. Pod vedením trénera Jána Šterbáka a jeho asistenta Antona Tomka s prípravou začali aj niektorí noví hráči, ktorí sa pred prvým tréningom objavili v šatni mužstva v Steel Aréne. Chýbali však tí, ktorí svoje pôsobenie v klube ukončili, a to útočníci Roman Kontšek, Ján Lipiansky, Kristián Kováč a Martin Slovák, a z obrancov Stanislav Kall, Slavomír Bodnár a Milan Varga. Potom sa hráči presunuli na atletický štadión TU Košice na Watsonovú ulicu, kde absolvovali ľahký tréning.

"Nie všetci sú tu s nami," skonštatoval tréner Ján Šterbák a dodal: "Štyroch hráčov, ktorí mali zdravotné problémy a sú po operáciách, sme nechali na štadióne v posilňovni. Ide o Draveckého, brankára Petríka, Bartoša a novú posilu Valentína. Voľno dostali aj traja naši juniorskí reprezentanti do 18 rokov Michal Kozák, Jozef Molnár a Tomáš Stríž ako aj Marcel Šterbák, ktorý sa pripravoval s národným mužstvom až do jeho odchodu na majstrovstvá sveta do Moskvy. Nie je tu ani Kledrowetz, ktorý je na lekárskom vyšetrení a na prvom tréningu sa neobjavil ani Špilár. Pripravovať sa budeme v domácich podmienkach, v Košiciach chceme využiť nielen tento atletický štadión, ale aj tenisové dvorce, futbalové ihriská, posilňovňu a okolité lesné terény na vytrvalostné behy. Od 18. do 22. júna hráči absolvujú aj sústredenie vo Vysokých Tatrách."

Z hráčov, ktorí boli v uplynulej sezóne v kádri, sa klub dohodol na dvojročnej zmluve s brankárom Lipovským, obrancom Jendekom a útočníkmi Hunom, Gronom, Kmiťom, Lukáčom a Šimurdom. Do kádra pribudli obrancovia Petr Mocek z Hradca Králové, ako aj naši odchovanci, ktorí hrávali v Spojených štátoch, a to obranca Alexander Valentín, útočník Marek Bartánus i ďalší odchovanec Spišskej Novej Vsi Ladislav Ščurko. Z hosťovania sa vrátil brankár Petrík a keďže v kádri je aj Laco a z juniorky Škrečko, v príprave budú až štyria gólmani. Hokejisti HC Košice majú pre novú sezónu tento širší káder hráčov: brankári Lipovský, Laco, Petrík a Škrečko, obrancovia Droppa, Špelda, Kledrowetz, Mocek, Šterbák, Javín, Jendek, Valentín a Kozák, útočníci Dravecký, Špilár, Gron, Huna, Šimurda, Jenčík, Faith, Pleva, Kmiť, Lukáč, Ščurko, Bartánus, Bartoš, Stríž, Molnár a Zagyi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...