Vyhľadávanie:

Zatiaľ vyrovnaná séria

Zatiaľ vyrovnaná séria

Hádzanári IS Košice odohrajú dnes doma tretí semifinálový zápas play-off Novými Zámkami

V stredu, 23. apríla, sa naplno rozbehla semifinálové séria play-off v hádzanárskej extralige mužov. V úvodných stretnutiach mali zo semifinálových dvojíc Tatran Prešov - ŠKP Bratislava a IS Košice - Štart Nové Zámky, výhodu domácej palubovky hádzanári Prešova a Košíc, ktorí po záverečnom 30. kole základnej časti obsadili prvé dve priečky. Túto výhodu v prvých stretnutiach obidve mužstvá aj využili, keď Prešovčania hravo zdolali ŠKP vysoko 55:27 a Košičania zaregistrovali svoje prvé víťazstvo (v semifinále sa hrá na tri víťazné zápasy) až po predĺžení 36:33, keď v riadnom hracom čase zápas s Novými Zámkami skončil nerozhodne 29:29.

V sobotu hrali naši odvetu na palubovke v Nových Zámkoch, kde prehrali rozdielom deviatich gólov 24:33. Stav série je teda vyrovnaný 1:1, v poradí tretí zápas je na programe dnes v Košiciach o 18. hodine v hádzanárskej hale vo Všešportovom areáli pri obchodnom centre Hornbach. Prečo prehrali Košičania na palubovke súpera až tak vysoko?

"Začali sme dobre a vďaka výborným zákrokom brankára Olejára sme v úvode viedli. Potom naši hráči nevyužili množstvo streleckých príležitostí a domáci ovládli dianie v zápase. Postupne získali až deväťgólový náskok a ten sa na pôde súpera iba ťažko doťahuje," ozrejmil situáciu po druhom semifinálovom zápase kormidelník hádzanárov IS Košice Ján Hruščák. V dnešnom treťom vzájomnom súboji si domáci budú musieť dávať pozor najmä v defenzíve. Z nej potom bleskovo prechádzať do protiútokov a sústrediť sa na koncovku. Súpera totiž musia dostať pod tlak, aby robil chyby a tie musia Košičania využívať. V každom prípade majú k dispozícii, aj s tým dnešným zápasom, dva súboje. Štvrtý vzájomný duel sa hrá v Nových Zámkoch v sobotu, 3. mája. V nich by aspoň v jednom mali naši hráči bodovať naplno. V prípade vyrovnanej série 2:2 na zápasy, by sa v stredu, 7. mája, hralo v Košiciach piate rozhodujúce stretnutie v boji o postup do finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...