Vyhľadávanie:

Zaujímavý program až do štvrtka

Zaujímavý program až do štvrtka

V Košiciach sa začala prehliadka najlepších diel festivalu Ekotopfilm 2006

Včera, 7. novembra 2006, sa prehliadka najúspešnejších diel z XXXIII. ročníka Medzinárodného festivalu odborných filmov Ekotopfilm 2006 presunula z Bratislavy do Košíc. Už po piaty raz majú Košičania a návštevníci nášho mesta vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice príležitosť pozrieť si v priestoroch veľkej sály Historickej radnice to najlepšie zo svetovej audiovizuálnej tvorby zaoberajúcej sa problematikou ekológie a trvalo udržateľného rozvoja. Košická prehliadka festivalových filmov, ktorú obohacuje sprievodný program, potrvá do štvrtka, 9. novembra 2006.

"Teší nás," povedal okrem iného na tlačovej besede, na ktorej sa zúčastnil aj generálny riaditeľ Ekotopfilmu Pavol Lím a predseda Krajského školského úradu Jozef Vook, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David H. Lohr, "že sme mohli opäť festival podporiť. Otázky životného prostredia a zodpovednosť za jeho ochranu sú pre nás veľmi dôležité. Festival je pre mladých ľudí, ale aj širokú verejnosť príležitosťou nielen pozrieť si dobré filmy, ale aj porozmýšľať nad svetom, v ktorom žijeme a budeme žiť aj v budúcnosti."

Včera sa začali dopoludňajšie projekcie, ktoré sú určené pre žiakov základných a študentov stredných škôl, popoludní sa uskutočnila konferencia pedagogických pracovníkov na tému Environmentálna a etická výchova a vzdelávanie, rozoberala sa aj otázka šikanovania na školách. Večer patril stretnutiu s dvoma výnimočnými osobnosťami, kameramanom a režisérom Pavlom Barabášom a českým fotografom Richardom Jaroňekom.

Nájdite si dnes a zajtra od 17.00 hod. čas a príďte si pozrieť ďalšie víťazné filmy z nádielky Ekotopfilmu a nevynechajte ani ďalšie sprievodné podujatia košického festivalu. Dnes popoludní, od 14.00 hodiny, sa bude spolu s odborníkmi diskutovať o otázkach stratégie rozvoja regiónu Slovensko-východ i o financovaní projektov podporovaných zo štrukturálnych fondov EÚ. Zajtra v tom istom čase prijmite pozvanie na panelovú diskusiu s odborníkmi o dvoch najväčších hrozbách súčasnosti - fajčení a rakovine. Vstup na všetky podujatia je voľný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...