Vyhľadávanie:

"Zážitok, na ktorý iste nezabudneme..."

"Zážitok, na ktorý iste nezabudneme..."

Let balónom si vychutnali aj sestry Pahuliové, zaradené do projektu Stromček prianí

Nemožno povedať, že vo štvrtok 12. júna podvečer rodinka Pahuliová, na ktorú sa usmiala šťastena pri žrebovaní, merala cestu z Košickej Novej Vsi do Košíc až tak zbytočne. Aspoň všetci nasali atmosféru Balónovej fiesty, ktorá sa v metropole východného Slovenska konala už po dvadsiaty raz. No let balónom, zážitkový darček od spoločnosti U. S. Steel Košice, tínedžerky Vierka a Paťka v ten deň pre poryvy vetra absolvovať nemohli. Lety totiž piloti krátko po pol ôsmej, po druhej spoločnej porade na mieste štartu, napokon vzdali. Sestry neleteli ani v piatok, no spolu s bračekom Robkom a mamou Vierou, si aspoň vychutnali nočné nafukovanie balónov priamo v centre mesta, ktoré sprevádzal kultúrny program spojený s vystúpením populárnych spevákov.

Ani v sobotu popoludní nič nenasvedčovalo tomu, že sa počasie umúdri. Dokonca poriadne spŕchlo. Napokon bolo všetko úplne inak a známe - do tretice všetko najlepšie - vyšlo do bodky. Obloha sa rozjasnila, vietor ustal. O pol siedmej večer začal pilot so svojimi pomocníkmi vpúšťať pomocou ventilátora vzduch aj do hodvábneho červeného balóna... O niekoľko minút už Vierka s Paťou, skúseným a "ostrieľaným" pilotom Honzom a ďalšími cestujúcimi zakývali z výšky všetkým prizerajúcim sa divákom...

"Bolo to vynikajúce," zverila sa nám na druhý deň, v nedeľu dopoludnia, keď ešte zážitok nestačil vyprchať, Vierka. Priznala, že strach, najmä pri štarte, robil pochopiteľne u nej aj u sestry svoje, ale napokon pominul. "Keď už sme boli hore, opadol. Leteli sme asi dve hodiny a bolo to neopísateľné... Pristali sme napokon vo Veľkej Ide, kde sme absolvovali slávnostný ceremoniál, na ktorom sme získali za prvé absolvovanie letu nové mená - Barónky Viera a Patrícia z Veľkej Idy. Sprievodné vozidlo, ktoré tam na nás už čakalo, nás doviezlo späť, na miesto štartu. Bol to zážitok, na ktorý nikdy nezabudneme. A ja osobne by som si ho rada niekedy zopakovala..."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...