Vyhľadávanie:

Ženám, matkám k ich sviatku

Ženám, matkám k ich sviatku

Deň matiek

Uplynulú nedeľu sme si pripomenuli jeden z milých sviatkov v roku, Deň matiek. Základná organizácia OZ METALURG Energetika U. S. Steel Košice, ako jediná v rámci odborového zväzu, tento sviatok každoročne slávi v kruhu svojich kolegýň. Stretli sa šiesteho mája v priestoroch Spoločenského pavilónu a pozvanie odborárov prijalo viac než osemdesiat žien.

Odborový predák Mikuláš Hintoš vo svojom príhovore nešetril slovami uznania. V závode zastanú ženy, asi desať percent z celého osadenstva zamestnancov, robotnícke i technicko-hospodárske posty. Podmienky pre ich prácu zďaleka nie sú ideálne, denný režim majú ženy energetičky veľmi náročný. Riaditeľ závodu Ján Petko im poďakoval za prácu, ktorú odvádzajú a spoločne s ďalšími členmi vedenia, prítomný bol aj generálny manažér Vladimír Jacko, každej venoval kvietok.

"Neviem nájsť vhodné slová - a asi ani neexistujú - aby som mohol vyjadriť hlbokú vďačnosť všetkým ženám a matkám," pripomenul odborový predák, "a preto prijmite, milé kolegyne, aspoň to jednoduché, ale vrúcne ďakujem! Za všetkých mužov, vašich synov a dcéry, ktorí vám nikdy nebudú môcť dostatočne prejaviť svoju vďačnosť a lásku. A súčasne vás prosím - sprevádzajte nás po kľukatých cestách života aj naďalej, svojou vytrvalosťou a nezištnosťou, ktoré tak veľmi potrebujeme."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...