Vyhľadávanie:

Ženy medzi streleckú elitu

Ženy medzi streleckú elitu

Kvalifikačné preteky strelcov v zálohe v streleckom trojboji a viacboji sú v plnom prúde. Po tom, čo sa naši strelci predstavili na súťažiach v Prešove, v Michalovciach, v Košiciach, v Príbelciach a v Turanoch, majú aj v tomto roku veľkú šancu štartovať na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa budú konať v septembri v Príbelciach.

Jedno z našich trojčlenných družstiev má už postup medzi slovenskú streleckú elitu istú. Je to družstvo žien, ktoré v zložení Tatiana Gazdagová, Simona Hamadejová a Slávka Imrichová vedie nominačné poradie vo svojej kategórii súčtom 2 949 bodov a už v predstihu si táto trojica zabezpečila účasť na slovenskom streleckom šampionáte. V súťaži jednotlivkýň sa v tomto roku výnimočne darí T. Gazdagovej, ktorá je po doterajších kvalifikačných pretekoch v priebežnom poradí na 2. mieste. O postup na majstrovstvá Slovenska sa pokúšajú ďalšie družstvá mužov, ktoré sa so striedavými úspechmi prezentovali v streleckom viacboji počas posledného májového víkendu na strelnici v Turanoch. Najprv v sobotu bol v streľbe z pištole z našich najlepší R. Šatek, ktorý mal na svojom konte 147 b., v trojpolohovej streľbe zo samopalu nastrieľal R. Dargaj 139 b., v hode granátom dosiahol K. Hruška 35 b., a v streľbe z bojovej pištole R. Šatek 137 bodov. V celkovom poradí jednotlivcov obsadil zo 79 štartujúcich R. Šatek výkonom 434 b. 6. miesto.

Na druhý deň sa na palebnú čiaru postavilo 81 strelcov. Hneď v úvodnej disciplíne v streľbe z pištole vyrovnal R. Šatek výkonom 150 b. slovenský rekord. V trojpolohovej streľbe dosiahol R. Dargaj 134 b., v hode granátom mali D. Krankus a J. Lučkay zhodne po 40 b. a v bojovej pištoli R. Šatek nastrieľal 136 bodov. Náš najlepší strelec R. Šatek skončil v konečnom poradí jednotlivcov výkonom 450 b. na 3. mieste. Na ďalších priečkach sa umiestnili: 5. R. Dargaj 438 b., 21. J. Lučkay 419 b., 22. K. Hruška 412 b., 25. M. Filčák 408 b. a 29. miesto obsadila výkonom 405 b. T. Gazdagová.

Po týchto pretekoch je v súťaži jednotlivcov R. Dargaj na 5. mieste v priebežnom poradí a družstvo mužov v zložení R. Dargaj, M. Filčák, J. Lučkay a R. Šatek je súčtom bodov 4 685 na štvrtej priečke priebežného poradia. Ďalšiemu družstvu, ktoré tvoria P. Brugoš, K. Hruška a D. Krankus patrí za doterajší zisk 4 558 bodov deviate miesto. Na šampionát postupuje 14 najlepších tímov, definitívne sa o nich rozhodne v posledných dvoch pretekoch v Príbelciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...