Vyhľadávanie:

Zhodnotili hokej, pripravujú basketbal

Zhodnotili hokej, pripravujú basketbal

Býva dobrým zvykom, že po skončení významného športového podujatia sa zídu členovia organizačného výboru alebo zodpovední funkcionári a zhodnotia jeho priebeh. Tak sa stalo po hokejovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice, ktorý sa hral dlhodobo v rámci našej zimnej olympiády. Športové súťaže a turnaje v rámci rekreačnej telovýchovy celoročne organizuje útvar Personálny servis a vzdelávanie a tak sme o hokeji, ale aj o pripravovaných majstrovstvách v basketbale, hovorili s manažérom spomínaného útvaru pre šport Jánom Margitom:

· O čom sa hovorilo po hokejovom šampionáte?
"Na zhodnotení sa zišli zástupcovia jednotlivých mužstiev, ktorí naniesli celý rad oprávnených pripomienok k tvoriacim sa novým propozíciám hokejových majstrovstiev pre rok 2006. Hovorili sme o tvorbe kádrov jednotlivých mužstiev, či bude môcť byť hosťovanie niektorých hráčov zo závodov, ktoré majú dostatok hráčov a nezmestia sa im už do zostavy, ale aj o iných problémoch, ktoré sa vyskytli. Najviac rezonovala otázka brankárov, aj kvôli drahej výstroji. V uplynulých ročníkoch, ale aj v tomto roku, si mohlo každé mužstvo do zostavy zaradiť brankára aj mimo U. S. Steel Košice, ktorý nehrá v žiadnej súťaži aktívne. Iná je mestská súťaž medzi bývalými hokejistami VSŽ a podnikateľmi, ktorú neriadi hokejový zväz.
Padol návrh, aby sa v priebehu roka urobil prieskum, kto z bývalých brankárov je zamestnancom spoločnosti a či je ochotný sa po rokoch nečinnosti postaviť do bránky. Aby chytali len brankári z radov zamestnancov, a tým budú mať všetky mužstvá rovnaké podmienky. Prieskum sa samozrejme týka aj nových hráčov, ktorí sa ešte neodvážili prihlásiť a pritom hokej vedia hrať. Preto prinášam zoznam kontaktných osôb, u ktorých by sa mali brankári hlásiť: Fedič (VP) 3 8699, Chromý 3 4584, Hudák (obaja Údržba) 3 4021 mobil 0904 704 370, Hintoš (Energetika) 3 2025, Lelkeš (Doprava) 3 3417, Šiplák (ZHD) 0903 735 075, Jesenský (Vedenie) 3 6817, Gajdoš (TVa) 3 8480, Rozenberg (Koksovňa) 3 3934, Trefný (Oceliareň) 3 2664 a Srnka (SVa) 3 7706."

· V tomto roku by sa mali po dlhých rokoch pauzy zorganizovať aj majstrovstvá U. S. Steel Košice v basketbale. Ako je to s prípravou tohto športu?
"Áno, dostali sme totiž viacero podnetov na organizovanie tohto populárneho športu pod deravými košmi. V minulosti sa každoročne takýto turnaj organizoval a patril k najmasovejším podujatiam. V tom čase bola v železiarňach zamestnaná celá plejáda bývalých prvoligových aktívnych hráčov. Veď stačí spomenúť aspoň niektorých ako Bauernébl, Gold, Čomaj, Pavlík, Dulni, Brziak, Fischer, Dan, Miklóš, Katunský, Kořínek, Lengyel, Andaházy, Polák, Matoušek, Bindas a mnohí ďalší, ktorí zaručovali pod košmi kvalitu. Po rokoch prišli mladší hráči, o ktorých mnohí ani nevieme, že pracujú medzi nami a rekreačne hrávajú basketbal.
Preto chceme urobiť tak isto prieskum a zatiaľ sme sa rozhodli, že turnaj by sa hral podobne ako halový futbal pod hlavičkou šiestich tímov s kontaktnými osobami. Expatriates (Michalčík 3 2825), Vedenie (Pulko 3 1608), Prvovýroba (Veréb 3 8403, 3 4772), Valcovne (TVa, SVa a Zušľachťovne - Lengyel 3 4320), Druhovýroba a podpora výroby (Mačaj 3 7491) a Údržba (Hupcej 3 3197 a Ledecký 3 4072). Šampionát by sa hral v septembri po letnej olympiáde, ale do 30. apríla by sa mal uskutočniť prieskum a širší zoznam hráčov mužstiev. Je na zváženie, či niektoré mužstvá si najprv neurobia vlastný turnaj v rámci DZ, útvarov či úsekov, a najlepší by potom reprezentovali nielen spomínaných šesť tímov, ale podľa počtu prihlásených hráčov a zostavených kádrov by sme prípadne rozšírili počet štartujúcich mužstiev."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...