Vyhľadávanie:

Žiť na plný plyn

Žiť na plný plyn

Spoločnosť U. S. Steel Košice odštartovala Rallye Opatovská

Rallye
Viceprezident pre personalistiku a organizáciu Martin Pitorák spolu s posádkou detí krátko pred štartom.

Počasie vyšlo. Ako na objednávku. Tešili sa organizátori, ale predovšetkým deti, ktoré na tohtoročný prvý jún nedočkavo čakali mesiace dopredu. V utorok minulého týždňa si konečne prišli na svoje. Krátko po poludní začali pred kultúrne stredisko Jánošík v mestskej časti Opátske prichádzať autá najrozličnejších značiek s vodičmi, ktorých v ten deň spájal jediný úmysel - rozdávať radosť.

Za volantmi štvorkolesových tátošov sedeli manažéri košickej oceliarskej spoločnosti i známi a populárni umelci. Podporiť dobrú vec prišli viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, Michael Fedorenko, James Connor s manželkou Mary Ann, mnohí generálni manažéri, riaditelia útvarov i odborov. O štrnástej hodine už bolo všetko pripravené. Tridsaťštyri posádok áut, tvorených vodičom, tromi deťmi a navigátorom, už len čakalo na povel. Štart! Začal sa siedmy ročník automobilovej súťaže Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn pre telesne postihnuté deti zo Špeciálnej základnej školy, SOU a Obchodnej akadémie, ktorý opäť sponzorsky podporila U. S. Steel Košice.

"Nejde o rýchlosť, ale predovšetkým zábavu," nechal sa počuť krátko pred štartom Erik Aresta, ktorý stál pri zrode myšlienky organizovať toto podujatie v našom meste. "Dodržiavajte predpisy, dávajte si pozor na stopky, semafory," odporučil vodičom a predtým, než sám zasadol za volant súťažiaceho auta, zaželal všetkým veľa zdaru. Na okružnej jazde ulicami Košíc, a to za plnej premávky, si vodiči preverili svoje schopnosti a deti zasa vedomostné znalosti z oblasti ekológie a histórie Košíc, ktoré pre nich pripravili pedagógovia. Na parkovisku na Námestí osloboditeľov absolvovali po vyznačenej trase jazdu zručnosti, chlapcov a dievčatá vyskúšali príslušníci Policajného zboru z dopravných predpisov.

"Bolo to super! Veľmi sa mi to páčilo. Možno aj niečo vyhráme," povedal nám rozžiarený Peťo, len čo vystúpil spolu so svojimi kamarátmi z jedného zo súťažných áut. O rok, ako prezradil, by išiel určite znovu súťažiť. Po šestnástej hodine už boli všetky autá i so svojimi posádkami späť, v cieli...

Po kultúrnom programe a autogramiáde populárnych skupín No Name, Nocadeň a slovenského hokejového reprezentanta Rasťa Staňu, prišlo očakávané vyhlásenie výsledkov. Po zrátaní všetkých bodov si prvé miesto vybojovala posádka s Júliusom Bödim a Anettou Smikovou z U. S. Steel Košice, ktorá spolu s Martinou Hegedüšovou z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy patrí už niekoľko rokov k hlavným organizátorkám tohto podujatia. Druhé miesto obsadila posádka vedená Jánom Kederom mladším a tretie posádka s Martinom Ježom.

Z ocenení v podobe elektroniky, ktoré prišla víťazným detským posádkam odovzdať manželka prezidenta U. S. Steel Košice Phyllis Navettová, sa chlapci a dievčatá nesmierne tešili. O radosť z darčekov však neprišlo ani jedno súťažiace dieťa. Malú pozornosť dostalo z rúk Phyllis Navettovej a riaditeľa vonkajších vzťahov Jána Baču každé z nich.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...