Vyhľadávanie:

Zlatý žobrák po desiaty raz

Zlatý žobrák po desiaty raz

Dnes sa začína v Košiciach medzinárodný festival lokálnych televízií

Dnes sa v Košiciach začína jubilejný desiaty ročník festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák. Záštitu nad podujatím, ktoré vyvrcholí v sobotu 5. júna udelením cien, prevzal európsky komisár SR Ján Figeľ.

Počas štyroch dní, ako informovala na minulotýždennej tlačovej besede riaditeľka festivalu Eva Dekanovská, sa uskutočnia súťažné prehliadky filmov v kategóriách spravodajstvo, dokument, publicistika, reklama, zábavné programy, detské/mládežnícke programy, hudobné programy, animované programy a mladý tvorca. Pripravené sú prednášky na tému európskeho spravodajstva, korupcie a médií, workshopy zaoberajúce sa strihom a hudbou v programe, prezentácie, výstava grafík autorov z piatich balkánskych krajín, výstava televíznej techniky CITECH 2004 i spoločenské stretnutia.

Podľa organizátorov bude tohtoročný Zlatý žobrák obsahovo jedným z najsilnejších ročníkov. Prihlásených je vyše sto programov. So zaujímavými dokumentmi zobrazujúcimi prežívajúce stredoveké rituály prichádzajú rumunské lokálne televízie, sociálne ladené filmy prinášajú bulharskí autori, dosahy vojny na životy ľudí znázorňujú juhoslovanskí tvorcovia. Najmä zahraničné filmy prezentujú prostredníctvom zobrazenia životov obyčajných ľudí rôznorodosť Európy. Zo slovenských súťažných produkcií sa z priemeru vymyká vyše tridsaťminútový dokument TV Snina zaoberajúci sa témou korupcie. TV Naša obsadzuje súťaž viacerými príspevkami. Objaví sa medzi nimi napríklad film o podnikateľovi Štefanovi Figeľovi, žijúcom v Čaklove i časť seriálu Postrehy z mesta. Na festivale budú aj v tomto roku chýbať české programy. Lokálne TV svoju neúčasť ospravedlňujú nedostatkom času i financií.

Tohtoročný 10. medzinárodný festival lokálnych televízií organizujú Nadácia City TV, Music Box/TV Naša a Dom techniky Košice. Podujatie finančne podporila aj U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...