Vyhľadávanie:

Zmeny prázdninové, ale i trvalé

Zmeny prázdninové, ale i trvalé

DPMK mení cestovné poriadky električkovej dopravy

Dopravný podnik mesta Košice prechádza v tomto roku na takzvaný letný prázdninový cestovný poriadok električkových liniek neskôr ako roky dozadu. Dôvodom boli viaceré opravy koľajísk v meste, ktoré si vynútili dočasné úpravy v cestovnom poriadku. Aby sa cestujúci v spleti zmien "nestratili", väčšie úpravy realizoval DPMK až teraz a zmenené cestovné poriadky platia od soboty 22. júla 2006. Oceľ východu o nich informoval Karol Kuzma z dopravného úseku DPMK.

· Sobota tohto týždňa prináša nielen konkrétne zmeny v cestovnom poriadku električkovej dopravy počas školských letných prázdnin, DPMK pristúpil aj k celkovej zmene cestovných poriadkov. Aké sú to zmeny?
Na linkách č. 2, 3, 4, 6, 7 a 9 sa cez dni školského vyučovania v rannej špičke posilňuje interval z 15 na 12 minút a popoludňajšia špička (s intervalom 15 minút) sa rozširuje na obdobie približne od trinástej do osemnástej hodiny. V pracovných dňoch bez školského vyučovania interval v popoludňajšej špičke obmedzujeme z 15 na 20 minút. Po všetky dni bude mierne skrátený čas prevádzky. Ráno začíname jazdiť neskôr a večer končíme skôr. Je to kvôli tomu, že od 1. marca 2006 sme rozšírili čas prevádzky nočnej mestskej hromadnej dopravy.

· Upravený cestovný poriadok počas leta tradične platí do konca prázdnin, teda 31. augusta. Pripravili ste dočasný, ale na voľné dni už aj stály cestovný poriadok. Na ktoré zmeny oproti súčasnému stavu treba cestujúcich upozorniť?
V prvom rade na stále cestovné poriadky všetkých električkových liniek počas voľných dní a na stále cestovné poriadky liniek č. 2, 3, 4, 6, 7 a 9, ktoré platia v pracovných dňoch bez školského vyučovania. Železiarov upozorňujem na cestovné poriadky liniek R platné od 24. júla do 31. augusta 2006.

· Ktoré konkrétne zmeny by si teda železiari mali všimnúť a prispôsobiť sa im?
Začnem voľnými dňami. K zásadným zmenám nedochádza, menia sa iba časy odchodov liniek R2 a R3 ráno o minútu, dve. Počas pracovných dní (nový stav platí len na letné prázdniny a zmeny sú uvedené oproti doterajšiemu stavu počas dní školského vyučovania) linky R5, R6 a R8 nepremávajú. Znižujeme ponuku v špičkách - dovoz na šiestu, siedmu a ôsmu hodinu ráno a odvoz po štrnástej a 14.36 hod. Linky R2 a R3 pri odvoze po 15.36 hod. odchádzajú zo Vstupného areálu USSK o päť minút skôr, čím sme vyhoveli požiadavkám oceliarskej spoločnosti.

· Ako to bude od septembra?
Voľné dni ostávajú nezmenené, cestovný poriadok počas dní školského vyučovania začne platiť 4. septembra 2006. O zmenách budeme cestujúcu verejnosť včas informovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...