Vyhľadávanie:

Zodpovedným podnikaním zabezpečujeme našu udržateľnosť naprieč generáciami

Zodpovedným podnikaním zabezpečujeme našu udržateľnosť naprieč generáciami

Súhrnným zdrojom informácií o podnikaní skupiny U. S. Steel Košice je integrovaná výročná správa, ktorá zahŕňa tak finančné informácie, ako aj informácie o dosahu podnikania v sociálnej, ekonomickej a environmentálnej oblasti. Popisuje aj vplyv podnikania firmy na komunitu a región.

Prezident Jim Bruno v úvode správy hovorí: „V roku 2020 sme oslávili 20. výročie nášho podnikania na Slovensku. Od samého začiatku nášho pôsobenia je U. S. Steel Košice stabilizujúcou silou ekonomickej a sociálnej prosperity v regióne. Poskytujeme bezpečné, stabilné a spoľahlivé pracovné podmienky pre tisíce zamestnancov. U. S. Steel Košice je lídrom v bezpečnosti práce, ktorý nastavil vysoké štandardy bezpečnosti a znížil frekvenciu úrazov o 98 percent. Sme takisto na Slovensku lídrom v oblasti obchodnej etiky a rovnaké hodnoty zdieľame aj s našimi dodávateľmi a zákazníkmi. U. S. Steel Košice je aj rešpektovaným členom komunity, lídrom v dobrovoľníctve a dlhodobým podporovateľom vzdelávania, zdravotnej a sociálnej starostlivosti, kultúry a športu, pričom na podporu komunity sme už prispeli 48 miliónmi eur.“

Pokles frekvencie úrazov o 98 percent od roku 2020 ocenil aj prezident korporácie U. S. Steel a cenu za bezpečnosť získal náš závod v Košiciach.

Vyrábame oceľ - 100 percentne recyklovateľný materiál a aj využívaním sekundárnych hutníckych plynov a spracovaním trosky šetríme prírodné zdroje.

Prezident Bruno v správe zdôrazňuje, že „tím v USSK je odhodlaný vyrábať vysokokvalitnú oceľ bezpečne a ekologicky prijateľne“. Ochrana životného prostredia pri výrobe železa a ocele je aj jedným z našich kľúčových S.T.E.E.L. princípov. Od príchodu U. S. Steel do Košíc v roku 2000 sme do desiatok ekologických projektov investovali takmer 700 miliónov USD. Celkové emisie tuhých znečisťujúcich látok sme dokázali znížiť o 98 percent. V roku 2020 k tomu prispelo najmä ďalšie odprášenie aglomeračných spekacích pásov, odsírenia surového železa na oceliarni č. 2 či hasiacej veže koksárenskej batérie č.  3. Samostatnou kapitolou sú emisie CO2 aj zlepšovanie energetickej efektívnosti, o čom pravidelne píšeme na stránkach podnikových novín.

Výročná správa za rok 2020 prináša množstvo zaujímavých finančných aj nefinančných informácií a ponúka vyvážený pohľad na podnikanie USSK v jeho zložitosti a komplexnosti. Viac na: https://www.usske.sk/sk/o-nas/informacie-o-spolocnosti/financne-vykazy

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...