09.02.2004

Ďalší krok v zlepšovaní ovzdušia na východnom Slovensku

9. februára 2004, Košice - Od samotnej akvizície podniku v novembri 2000 sa spoločnosť U. S. Steel Košice zaviazala zlepšovať kvalitu ovzdušia v regióne. Skvalitňovať životné prostredie, v ktorom pracujeme, bolo a je jedným z cieľov U. S. Steel Košice.

Dňa 2. februára sa zástupcovia U. S. Steel Košice a VOEST-ALPINE Industrieanlagenbau GmbH(VAI) z rakúskeho Linzu zišli, aby podpísali zmluvu týkajúcu sa veľkého investičného projektu na nové zariadenie pre primárnu oceliarsku časť výroby. Spoločnosť VAI dodá inžiniering, vyrobí a nainštaluje zariadenie pre primárne, ako aj sekundárne odprášenie Oceliarne č. 1. Toto zariadenie bude zahrňovať najnovšie technológie pre dva nové konvertory a bude prevádzkované ako súčasť systému zachytávania a chladenia plynov, ktoré podstatne zníži emisie produkované pri výrobe ocele.

"Tento projekt je veľkou investíciou do oceliarní a je určený na zosúladenie štandardov kvality ovzdušia so slovenskou legislatívou," povedal Chistopher J. Navetta, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice. "Je to ďalší krok v zlepšovaní kvality ovzdušia pre našich zamestnancov, mesto Košice a okolitý región".

Podpisu zmluvy sa zúčastnil Gerhard FALCH, prezident a predseda predstavenstva spoločnosti VAI, ktorý povedal: "Spoločnosť VAI je hrdá na to že si ju firma U. S. Steel Košice zvolila na dodávku technológií a zariadení pre tento kľúčový projekt. Počas roka 2003 bola spoločnosť VAI vybraná na dodávku oceliarskych konvertorov a teraz pre dodávku týchto ďalších zariadení, čo je ďalším dôkazom technických schopností VAI. Tešíme sa na spoluprácu s U. S. Steel Košice na tomto dôležitom ekologickom projekte."

Riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
E-mail: jbacausske.sk