01.12.2004

Výrobca filmov a producent digitálnej tlače prichádza na východ

1. decembra 2004, Košice - Centrum ekonomického rozvoja spoločnosti U. S. Steel predstavuje ďalšieho investora v regióne. Dánska spoločnosť Glunz & Jensen má za sebou 40 - ročné skúsenosti v spracovaní fotografických zariadení. Za miesto svojej investície na Slovensku si spoločnosť vybrala mesto Prešov a v prvej fáze spustenia výroby vytvorí 60 nových pracovných miest.

Materská spoločnosť so sídlom v dánskom meste Ringsted v priebehu niekoľkých rokov rozšírila svoju výrobu zriadením nových pobočiek. Prevzatím prevádzky AGFA v roku 2001 sa začala výroba v anglickom Thetforde. Dôležitou súčasťou spoločnosti je oddelenie pôsobiace vo Washingtone DC. V súčasnosti spoločnosť Glunz & Jensen spolupracuje s viac ako 250 distribútormi vo vyše 90 krajinách sveta. Najväčšími zákazníkmi sú AGFA, KODAK, FUJI, CREO, HEIDELBERG a KODAK POLYCHROME.

"Náš príchod do strednej časti rozšírenej Európy, konkrétne do Prešova, je úzko spätý s víziou a cieľmi spoločnosti - udržať si vedúcu pozíciu spracovateľov filmov, ako aj rozšíriť a udržať si vedúcu pozíciu dodávateľa tabuľových procesorov na globálnom trhu. Ďalším dôležitým dôvodom, prečo sme sa rozhodli zriadiť novú pobočku práve tu, je fakt, že politika Slovenska je voči zahraničným investorom ústretová a navyše tento región disponuje vysoko kvalifikovanou pracovnou silou. Verím, že táto investícia nám pomôže realizovať víziu spoločnosti, ktorá nás zaväzuje ponúkať našim zákazníkom najlepšie služby za atraktívne ceny. Verím, že miestne podmienky v Prešove nám umožnia dosiahnuť náš rast tak rýchlo, ako sa bude dať," povedal Ole Norklit - Director, Production.

E-mail: jbacask.uss.com